Människans evolution

Vi lever i turbulenta tider. Å ena sidan verkar det som att vår förmåga att ta in andras perspektiv ökar. Vår förståelse för andra grupper och deras villkor expanderar. Å andra sidan finns det rörelser som verkar vända sig inåt, mot den egna gruppen eller nationen. Vad är det som händer? Går det att förstå vad som pågår? I en engagerande, spännande och tänkvärd workshop tar vi del av tankarna bakom Integral Theory och Spiral Dynamics, både teoretiskt och med hjälp av praktiska övningar. Vi ser hur individer och grupper av människor går igenom olika utvecklingsfaser och vi undersöker hur vi kan betrakta verkligheten både utifrån yttre mätbara ting samt egna eller kollektiva inre upplevelser.

Datum och tid: 22 april kl. 10:00-15:00
Plats: Hökarängen, Stockholm
Kostnad: 500-1500kr (läs mer om glidande skala här)
Anmälan: joachim@jberggren.se eller 070-770 66 21

Välkommen!

Publicerat i Nonviolent Communication | Lämna en kommentar

Hela ditt liv – Integral Life Practice

För första gången i människans historia har vi i idag tillgång till världens alla kulturer. All mänsklig kunskap, erfarenhet och visdom är öppen att studera för var och en av oss.

I en serie träffar använder vi oss av de mest effektiva och verkningsfulla metoderna för att öka vårt välbefinnande, vår medvetenhet och vår förmåga. Istället för att vi fokuserar på en begränsad del av oss själva använder vi ett inkluderande, balanserat och heltäckande perspektiv på hela vår varelse. Vi utvecklar tillsammans förmågor hos oss själva för att leva mer meningsfullt, bli lyckligare, stödja andra och utveckla den fulla potentialen hos oss själva; i våra egna liv, i olika gruppsammanhang och för livet och planeten i sin helhet.

En flexibel struktur möjliggör deltagande för alla oberoende av hur din livssituation ser ut; du kan ägna från ett par minuter  upp till flera timmar om dagen åt de olika övningarna vi kommer praktisera.

Har du några frågor, tveka inte att kontakta mig: joachim@jberggren.se eller 070-770 66 21.

Tid: kl. 19:00-21:00
Datum: 15/2, 15/3, 12/4, 10/5 och 7/6
Plats: Hökarängen
Pris: 500-1500 kr (läs mer om glidande skala här)
Anmälan: joachim@jberggren.se eller 070-770 66 21

Välkommen!

Publicerat i Integral Theory | Lämna en kommentar

Vårterminens program för NVC-inspirerade kurser är klart

Nu är vårterminens föreläsningar och kurser inplanerade. För dig som är nyfiken på Nonviolent Communication eller för dig som redan bestämt dig för att du vill lära dig mer finns nu flera olika tillfällen till fördjupning. Från januari till maj kan du välja på två olika föreläsningar vid fyra tillfällen, en kvällskurs på tisdagar och en heldagskurs. Läs mer här!

Publicerat i Nonviolent Communication | Lämna en kommentar

Vårterminens första föreläsning 31/1

Vårterminens första föreläsning om grunderna i NVC – Nonviolent Communication – äger rum tisdag 31 januari. Med humor och värme presenterar Joachim Berggren en modell för hur vi kan kommunicera med varandra bortom bedömningar och hårda ord

Föreläsningen kostar mellan 0-300 kronor och äger rum i Hökarängen, Stockholm, kl. 18:30-21:00. Läs mer och anmäl dig här.

Publicerat i Nonviolent Communication | Lämna en kommentar

Människans evolution – en workshop om Integral theory

”Nobody is smart enough to be wrong all the time” – Ken Wilber

Går det att förena hela mänsklighetens olika perspektiv i en enda teori? Integral Theory är ett försök att samla det samlade vetandet från mänsklighetens historia och sätta in det i en övergripande teori. Alla tänker inte som du. Alla delar inte samma värderingar som du. Kan vi ändå möta människor där de är och hitta fungerande lösningar?

Under denna interaktiva workshop bekantar vi oss med grunderna i Integral Theory och Spiral Dynamics. Teori blandas med egna reflektioner, vi tittar på illustrativa videoklipp och genomför olika tester. Du kanske får reda på en och annan sak om dig själv som du inte var medveten om? Tillsammans skapar vi en workshop där du som deltagare själv väljer hur aktiv del i workshopen du vill vara.

Efter workshopen hoppas jag att du har vidgat din förståelse för varför olika människor intar olika perspektiv. Att du kan sätta in människors agerande i ett sammanhang. Att du inte är omgiven av obegripliga varelser utan tvärtom kan förstå varför de gör som de gör. Att du kan möta människor där de är utan att nödvändigtvis försöka ändra på dem utifrån dina egna motiv.

Dag: 4 december

Tid: 10-15

Plats: Hökarängen, Stockholm

Kostnad: 400-1200 kr. Läs mer om glidande skala här.

Anmälan: joachim@jberggren.se eller 070 770 66 21

Workshopen är begränsad till 10 deltagare.

Välkommen!

Publicerat i Nonviolent Communication | Lämna en kommentar

Barn och belöningar – Hur funkar det? Föreläsning 26/10

För att få saker och ting gjorda lockas vi ofta att ta till belöningar. Men vad säger egentligen forskningen om hur olika belöningssystem påverkar oss? Följ med på en spännande och kanske utmanande föreläsning om vad hundratals olika vetenskapliga studier har kommit fram till under flera decenniers forskning.

26 oktober. Barn och belöningar – Hur funkar det? Mer info här.

Publicerat i Nonviolent Communication | Lämna en kommentar

Höstens kurser i Kontaktskapande Kommunikation

Hur skapar vi förutsättningar för långsiktiga och hållbara lösningar? Vad kan vi göra för att både växa själva och ta in andras perspektiv? Att kommunicera respektfullt och att stå upp för oss själva är grunden för en väl fungerande kommunikation. Under hösten erbjuder jag tre olika kurser där vi tillsammans lär oss att kommunicera utifrån Nonviolent Communication, NVC.

15-16 oktober. En intensiv helg med mycket praktisk träning. Mer info här.

20 okt – 15 dec. Vi möts sju torsdagskvällar med utrymme att växa i din egen takt. Mer info här.

11 december. Endagskurs för dig som är nyfiken att lära dig mer. Mer info här.

Publicerat i Nonviolent Communication | Lämna en kommentar

Höstens föreläsningar i Kontaktskapande Kommunikation

Hur skapar vi förutsättningar för långsiktiga och hållbara lösningar? Vad kan vi göra för att både växa själva och ta in andras perspektiv? Att kommunicera respektfullt och att stå upp för oss själva är grunden för en väl fungerande kommunikation. Under dessa föreläsningar får du lära dig grunderna i NVC, Nonviolent Communication. Välkommen till en inspirerande och kanske utmanande kväll med både allvar och skratt.

12 september kl. 18:30-21 i Hökarängen, Stockholm. Mer info här.

23 november kl 18:30-21 i Hökarängen, Stockholm. Mer info här.

Publicerat i Nonviolent Communication | Lämna en kommentar

Ny workshop om Integral Teori

På söndag 19/6 kl. 10-15 håller jag en workshop om Integral Theory och Spiral Dynamics. Det kommer att bli en spännande och rolig dag där deltagarna är med och skapar innehållet. Läs mer om evenemanget på Facebook. Du som inte har Facebook kan anmäla dig direkt till mig: joachim@jberggren.se

Välkommen!

Publicerat i Nonviolent Communication | Lämna en kommentar

Ny endagskurs 29 maj

Välkommen till en endagskurs i Kontaktskapande Kommunikation!

Med utgångspunkt i Nonviolent Communication – NVC – förmedlar Joachim Berggren verktyg och förhållningssätt som ökar våra chanser till goda relationer. Du får lära dig att lyssna på andra med empati, att inte ta åt dig personligt oavsett hur andra uttrycker sig. Du får också lära dig att att uttrycka dig ärligt utan att kritisera andra. Kursen passar dig som är nyfiken på NVC och som vill fördjupa dina kunskaper.

Här kan du läsa mer och anmäla dig.

Välkommen!

Publicerat i Nonviolent Communication | Lämna en kommentar