42 Nyckelskillnader – ny bok från Friare Liv

Jag har under helgen läst Liv Larssons och Katarina Hoffmanns nya bok 42 Nyckelskillnader – För djupare förståelse av Nonviolent Communication. I boken reder författarna ut begrepp som används i NVC kontra hur vi ofta vanemässigt kommunicerar med varandra. Stor vikt läggs vid empati och här kan nämnas skillnaden mellan sympati och empati samt att bemöta någon med empati och att trösta. Ett område jag är speciellt glad över att det får mycket utrymme är nyckelskillnader kring makt. Här kan vi bland annat botanisera bland dominansbaserade och behovsbaserade system, skillnaden mellan bestraffningar och konsekvenser samt hur vi kan tänka och agera när vi behöver ingripa för att skydda kontra när vi ingriper för att straffa. Jag tror att boken kan fungera både som en aptitretare för den som inte är så insatt i NVC och framförallt som en referensbok för den som söker inspiration och vill fördjupa sig i någon del av NVC. Jag kommer att använda den flitigt inför förberedelser av olika gruppsammankomster, både där NVC är i fokus och i andra sammanhang där NVC är ett stöd i mitt förhållningssätt gentemot mina medmänniskor. Beställ boken här eller köp den direkt av mig för 250 kr.

Det här inlägget postades i Nonviolent Communication. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.