Tre tillfällen om nyckelskillnader i höst

Joachim Berggren erbjuder tre träffar där vi tillsammans utforskar nyckelskillnader mellan vårt invanda sätt att kommunicera och NVC, Nonviolent Communication. Ett exempel på en nyckelskillnad är mellan känslor och tankar. Om jag säger ”Jag känner mig ignorerad” uttrycker jag snarare en tanke än en känsla; tanken om hur andra människor behandlar mig. Bakom denna tanke finns känslor. Bakom tanken att jag känner mig ignorerad kan det finnas olika känslor, till exempel ilska, irritation eller sorg.

De tre träffarna är fristående och vi tränar på att uttrycka och beskriva nyckelskillnader, bland annat med hjälp av egna exempel. Vid anmälan får du några uppgifter att förbereda till varje träff. Träffarna vänder sig till dig som känner till grunderna i NVC. Har du frågor om träffarna är du välkommen att kontakta Joachim.

Datum: 19/9, 8/11 och 20/12

Tid: kl. 09:30-12:00

Plats: Tegelscenen, Söndagsvägen 9, Hökarängen, Stockholm

Kostnad: 50-300 kr, läs om glidande skala här

Anmälan: joachim@jberggren.se eller 070-770 66 21

Här kan du läsa mer om nyckelskillnader.

Det här inlägget postades i Nonviolent Communication.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.