Mindfulness är en skitsak

MindfulnessDe senaste veckorna har jag haft väldigt många saker på gång: studier, arbete, kurser, olika projekt, möten med människor, bio med barnen… Min att göra lista bara växte och jag sköt upp uppgifter hela tiden.

Trots alla åtaganden är det mesta av det jag gör verkligen sånt jag gillar. För ett par veckor sedan kände jag mig mentalt sliten, rent av utarbetad. Jag var inte så alert och närvarande som jag vill vara. Jag kom på mig själv att tänka ”Är det så här det känns innan människor blir utbrända?” Jag hade helt enkelt lite för många järn i elden.

Helgen blev lite lugnare och jag bestämde mig för att inte multitaska utan bara göra en sak i taget. När jag åt la jag ifrån mig datorn och när jag gick på toa så halade jag inte upp mobilen. Jag bara satt där och gjorde det som är meningen att jag ska göra på toaletten. Tempot har i allmänhet varit lägre och det i kombination med mer medveten närvaro har resulterat i att jag är mer grundad i min kropp.

Så det kanske är dags att låta mindfulness istället för mobilen bli din skitsak också?

Det här inlägget postades i Nonviolent Communication.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.