Krypa till korset

Lev-Dina-Drömmar-Joachim-Berggren-KommunikationInför min NVCtrip planerar jag en föreläsning om hur vi kan förverkliga våra drömmar. Ursprungstiteln var ”Lev dina drömmar eller Därför är Jimmie Åkesson min förebild”. Tanken med denna titel var att läsaren skulle stanna upp, kanske sätta morgonkaffet i vrångstrupen och att hen skulle tänka ”Varför i herrans namn kallar Joachim sin föreläsning så?”. Jag ville skapa lite uppmärksamhet med en provocerande titel som jag tänkte skulle skapa lite nyfikenhet.

Efter feedback från både vänner och människor jag inte känner verkade titeln snarare skapa misstänksamhet. Ett par personer drog slutsatsen att jag var rasist och sympatiserade med Sverigedemokraterna. Även om jag inte kan styra hur andra uppfattar mig kan jag välja hur jag väljer att framställa mig och underlätta hur människor kan ta till sig mitt budskap.

Jag vet inte hur den nya underrubriken ”Skit i vad andra tycker om dig” kommer att landa. Däremot vet jag att jag vill fortsätta att leka med vårt språk och att jag vill undvika i att hamna i ett språkbruk som är så tamt att ingen uppfattar det. Hoppas att vi ses på föreläsningen innan jag lämnar Stockholm och så småningom Sverige 28 juni.


Tips: Här kan du läsa blogginlägget jag skrev i samband med att jag publicerade föreläsningen

Det här inlägget postades i Nonviolent Communication.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.